Alla våra ostar
Här kan du botanisera bland alla våra ostar.
Bröderna Nilssons har ett brett urval av ost. Utbudet kan variera efter tillgång och säsong men vi försöker hålla ett grundsortiment. Vi bitar alla ostar för hand och kan anpassa storlek efter dina önskemål. Kom gärna in och provsmaka dig fram till just dina favoriter
Sverige
Herrgård, komjölk, pastöriserad, 28 %, x-lagrad Falbygden
Grevé, komjölk, pastöriserad, 28 %, x-lagrad Falbygden
Präst, komjölk, pastöriserad, 31 % x-lagrad Falbygden
Kraftfull svensk lagrad hårdost med viss nötighet, stark sälta och sötaktiga toner.
Herrgård, komjölk, pastöriserad, 17 %, 16 mån, Falbygden
En smakrik, mager hårdost med utvecklad styrka och söt, lite nötaktig smak.
Gréve, komjölk, pastlöriserad, 17 %, 16 mån, Falbygden
En magrare version av den vällagrade, rundpipiga svenska osten med kraftfull, nötig smak och viss sötma och beska.
Präst, komjölk, pastöriserad, 17 %, 16 mån, Falbygden
En mager extra kraftfull präst med viss nötighet, stark sälta och sötaktiga toner. Texturen är grynpipig med knastrande kristaller.
Cheddar, komjölk, pastöriserad, 32%, 16-20 mån Kvibille
Kraftigt och fyllig smak med frisk syra, nötig smak och ordentlig skärpa.
Västerbottenost, komjölk, pastöriserad
Denna ost med sin täta, torra konsistens och sin kraftiga, fylliga smak är en ren fröjd!
Danmark
Samsö
Skipper, komjölk, pastöriserad
Danbo av klassiskt danskt maner. Oftast bra lagrad och med fin krämighet.
Danbo grön
Töllöse
Kumminost
Fontina, komjölk, pastöriserad, Danmark
Rundpipig dansk ost med härligt krämig konsistens och rött vax. Styrkan varierar med lagringen
Holland:
Maasdamer, komjölk, pastöriserad, 16 mån, Holland
En ost som påminner ganska mycket om vår svenska Grevé. Maasdamer har dock något sötare smak och lite större pipor.
Gouda
Brie de Maux, komjölk, opastöriserad, Frankrike
En av världens mest kända och konsumerade ostar. Känd sedan 1200-talet. Fint gräddig ost med mycket smak.
Délice de Bourgogne, komjölk och grädde, pastöriserad, Frankrike
Ljuvlig triple crème-ost från Bourgogne! Fantastiskt krämig, gräddig, len och ganska mild vitmögelost som har fått lite extra grädde tillsatt i ostmassan.
Fransk Brie, komjölk, pastöriserad, Frankrike
Denna vitmögelost är mild, krämig och len. När den blir mogen får denna dessertost både smak och arom av champinjon.
Blå Kornblomst, komjölk, pastöriserad, Danmark EKO
Krämig dansk grönmögelost som görs på ekologisk komjölk och ystas med vegetabilisk löpe. Påminner om fast Gorgonzola i texturen.
Cambozola, komjölk, pastöriserad, Tyskland
Krämig vit- och blåmögelost, smaken är mild och len, men blir kraftigare med längre mognad.
Gorgonzola
Gran Noir, komjölk, pastöriserad, Tyskland
Fyllig, krämig och smakrik grönmögelost med perfekt konsistens.
Grädd Ädel, komjölk, pastöriserad, Kvibill
Blåmögelost med pikant, aromatisk smak. Kvibille Gräddädel innehåller lite mer grädde än originalet vilket ger något mjukare och fylligare smak.
Hallands hav, Kvibille, komjölk, pastöriserad, 45% Sverige.
Den här ädelosten lagras längre och i en unik temperatur för att få fram den runda saftiga smaken och krämigt mjuka konsistensen.
Magor, komjölk, pastöriserad, Italien
En italiensk kombinationsost mellan Gorgonzola och Maskarpone. Dessa två ostar varvas. krämig och mildare än vanlig Gorgonzola.
Montagnolo, komjölk, pastöriserad, Tyskland
Härlig grönmögelost med vitmögelskorpa, medelkraftig och ganska fast i konsistensen, Utsedd till Världens bästa ost 2013 på World Cheese Awards i England!
Roquefort, fårmjölk, opastöriserad, Frankrike
Mognadsprocessen sker i naturliga grottor. Osten är gulvit, halvmjuk och lite smulig med grön marmorering. Roquefort är en superb dessertost.
St Agur, komjölk, pastöriserad, Frankrike
En medelkraftig fransk grönmögelost med fin krämighet.
Mont d’or (säsong)
Morbier, komjölk, opastöriserad, Frankrike
Smaken är ganska söt, mild och fruktig med relativt tydliga smaktoner av nötter. Konsistensen är ganska mjuk. Morbier har en karakteristisk linje av aska i mitten.
Roguette, komjölk, pastöriserad, Tyskland
Mild kittost som under lagringen tvättas i olika saltlagringar med tillsats av en speciell jäst- och bakteriekultur samt kryddor, där bland annat paprikapulver ingår, vilket ger osten dess rödaktiga färg. Smakpåverkan från paprikan blir mer påtaglig ju mer mogen och rumstempererad osten är.
Taleggio, komjölk, pastöriserad, Italien
En mjuk ost med tydlig beska och lång eftersmak och dofttoner av svamp och tryffel. Färsk smakar den ganska mild, men fullt mogen säger den ifrån tydligt och har ett komplext register av smaker.
Caprinelle, getmjölk, opastöriserad, Frankrike
Härlig ost från franska Atlantkusten vid Pyrenéerna, hård men smidig konsistens. Smaken är frisk med lite pepprighet blandad med fruktighet.
Chèvre, getmjölk, pastöriserad, Holland
Klassisk getost i rulle som smälter i munnen med mild och frisk getostsmak.
Chevrette mild, getmjölk, opastöriserad, Holland
Osten är hyvlingsbar, smaken är ganska mild med en tydlig sälta.
Chevrette lagrad, getmjölk, pastöriserad, Holland
Smaken är ganska stark med en tydlig sälta.
Valnötsost St Julien, komjölk, pastöriserad, Frankrike
Härligt krämig ost som varvas med goda lager av valnötsfyllning.
Vitlöksrulle
Comté, kommjölk, opastöriserad, 12 mån, Frankrike
En fransk ost tillverkad av opastöriserad komjölk från regionen Franche-Comté i östra Frankrike. Det är en halvhård ost, smaken är stark och lite söt med en antydan av nötter.
Engelsk cheddar
Farmhouse cheddar, komjölk, pastöriserad, England
Osten har en ovanligt krämig och gräddig konsistens, härligt rund och mustig smak och en behagligt salt och lite söt avrundning. Lagrad minst 14 månader, som mest upp till 24 månader.
Fullmåneost, komjölk, pastöriserad, Danmark EKO
Ostkonst i världsklass. Den här grottlagrade, prisvinnande osten görs endast 12 ggr om året. Doft av fuktig källare och färsk svamp från skorpan, smak av nötter, och smör. Härligt krämig med lite kristaller. Lagrad minst 40 veckor.
Grana Padano
Gruyère, komjölk, opastöriserad, 15 mån, Frankrike
Den produceras av opastöriserad komjölk från kor som har fått äta färskt gräs på sommaren och hö på vintern. Ostarna lagras i grottor och har en underbart krämig konsistens, härliga kristaller och en fyllig smak!
Kaltbach Creamy, komjölk, pastöriserad, 31%, 4-5 mån, Schweiz
Grottlagrad schweizisk hårdost. Fast konsistens med något smulig struktur. Balanserad smakprofil med fyllig smak och tydligt inslag av karamell. En ost som trots sin fyllighet ändå är krämig.
Parmiggiano Reggiano, komjölk, opastöriserad, 30-36 mån, Italien
Den görs av halvskummad, opastöriserad komjölk där ostmassan värms upp till pastöriseringsnivå vid två tillfällen. Parmesan tillverkas av en blandning mellan morgon- och kvällsmjölken. Den har en torr, gryning konsistens och en fruktig, ljuvlig smak.
Primeo
Rökt ost, komjölk, pastöriserad, Holland
Vår rökost görs av smält hårdost och har ljus, brun yta och en unik pikant röksmak i den gräddiga gula insidan. Kraven på smält hårdost är lika höga som på övrig ost.
Tomme de Basque, komjölk, pastöriserad, 29%, Frankrike
En gräddig och lite syrlig ost med fast konsistens och intensivt koncentrerad smak med blommiga toner och dofter av rostade nötter. Tillverkas på pastöriserad komjölk.
Vesterhavet, komjölk, pastöriserad, Danmark EKO
En hård dessertost med massor av smak, tillverkas på ekologisk komjölk. Kristalliserad och knäckig. Påminner mer om en riktigt vällagrad Gouda.